Catering Komunie/Chrzciny 2023
na 2 tygodnie przed datą przyjęcia.
Menu I
ZUPA
Rosół z makaronem
DANIE GŁÓWNE
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym w sosie tymiankowym
Kluski śląskie
Surówka z białej kapusty
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku: sernik, szarlotka, 3Bit, rolada śmietanowa
Cena pakietu – 120zł brutto za osobę
Menu II
ZUPA
Krem z pomidorów
DANIE GŁÓWNE
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Pierś z kurczaka faszerowana grillowanymi warzywami w sosie tymiankowym
Ziemniaki opiekane/Kopytka
Surówka z białej kapusty
Surówka z marchewki
BUFET ZIMNY
Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Wybór pasztetów
Jajka faszerowane
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałatka jarzynowa
Sałata z fetą i oliwkami
Pieczywo
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku: sernik, szarlotka, 3Bit, rolada śmietanowa
Cena pakietu – 160zł brutto za osobę
Menu III
ZUPA
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem
DANIE GORĄCE
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu
Ryba z pieca z sosem z zielonego groszku
Kopytka/Puree ziemniaczane
Surówka z białej kapusty
Surówka z warzyw sezonowych
BUFET ZIMNY
Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Wybór pasztetów
Pieczarki faszerowane
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałatka jarzynowa
Sałatka gyros
Pieczywo
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku: sernik, szarlotka, 3Bit, rolada śmietanowa
Cena pakietu – 180zł brutto za osobę
Menu IV
ZUPA
Rosół z makaronem
DANIE GORĄCE
Zrazy wołowe zawijane w sosie pieczeniowym
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym
Ziemniaki opiekane/Kopytka
Surówka z białej kapusty
Sałatka z buraczków
BUFET ZIMNY
Wędliny i mięsa pieczone
Schab po warszawsku
Wybór pasztetów
Jajka faszerowane
Śledź po polsku z cebulką w oleju
Sałatka jarzynowa
Sałata z fetą i oliwkami
Pieczywo
BUFET DESEROWY
Ciasta własnego wypieku: sernik, szarlotka, 3Bit, rolada śmietanowa
GORĄCY BUFET
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Pierogi z mięsem
Barszczyk czerwony
Cena pakietu – 200zł brutto za osobę
Potrawy możemy przygotować:
na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 100 zł
w pojemnikach jednorazowych. Koszt to:
Catering „domówki” 2023
na 2 tygodnie przed datą przyjęcia.
Zupy
Zupa meksykańska | 18 zł /1 porcja |
Staropolski żur z kiełbasą i jajkiem | 18 zł /1 porcja |
Krem z pomidorów | 18 zł /1 porcja |
Zupa kurkowa | 25 zł /1 porcja |
Barszczyk czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami | 16 zł /1 porcja |
Zupa gulaszowa | 20 zł /1 porcja |
Zupa z dyni (sezonowo) | 16 zł /1 porcja |
Dania gorące | |
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym | 16 zł /1 porcja |
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie tymiankowym | 16 zł /1 porcja |
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem | 16 zł /1 porcja |
Zrazy wieprzowe zawijane w sosie pieczeniowym | 16 zł /1 porcja |
Pieczona karkówka w sosie z zielonego pieprzu | 18 zł /1 porcja |
Polędwiczki wieprzowe w sosie z różowym pieprzem | 20 zł /1 porcja |
Roladka ze schabu i boczku z serem wędzonym i cukinią | 18 zł /1 porcja |
Pieczone żeberka w sosie bbq | 20 zł /1 porcja |
Gulasz z dziczyzny | 24 zł /1 porcja |
Dorsz w sosie cytrynowym | 24 zł /1 porcja |
Dorsz pod musem z zielonego groszku | 24 zł /1 porcja |
Panierowany filet z kurczaka (dla dzieci) | 10 zł /1 porcja |
Pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym (dla dzieci) | 12 zł /1 porcja |
Pierogi z mięsem | 12 zł /5 szt. |
Pierogi z kapustą i grzybami | 10 zł /5 szt. |
Pierogi ruskie | 12 zł /5 szt. |
Ziemniaki opiekane | 8 zł /1 porcja |
Kopytka | 10 zł /1 porcja |
Placki ziemniaczane z sosem czosnkowym | 12 zł /1 porcja |
Surówka z białej kapusty | 8 zł /1 porcja |
Surówka z marchewki | 8 zł /1 porcja |
Sałatka z buraczków | 8 zł /1 porcja |
Kapusta zasmażana | 10 zł /1 porcja |
Jabłka pieczone z majerankiem | 10 zł /1 porcja |
Zimne przekąski | |
Wędliny i mięsa pieczone | 100 zł /półmisek (10 porcji) |
Mięsa pieczone | 100 zł /półmisek (10 porcji) |
Wybór pasztetów | 90 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar wołowy | 200 zł /półmisek (10 porcji) |
Rolada z kurczaka ze szpinakiem | 100 zł /półmisek (10 porcji) |
Galaretki z kurczaka (tymbaliki) | 90 zł /półmisek (10 porcji) |
Pierś z kaczki na musie żurawinowym | 120 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź po polsku z cebulką w oleju | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli | 90 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar śledziowy | 110 zł /półmisek (10 porcji) |
Tatar z łososia wędzonego | 190 zł /półmisek (10 porcji) |
Roladki z łososia wędzonego z kozim serem i kaparami | 120 zł /półmisek (10 porcji) |
Sandacz w galarecie z chrzanem (sezonowo) | 150 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka z pastą jajeczną z łososiem, oliwką i ogórkiem | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane pieczarkami | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane musem chrzanowym z szynką | 80 zł /półmisek (10 porcji) |
Jajka faszerowane z łososiem wędzonym | 100 zł /półmisek (10 porcji) |
Pieczarki faszerowane | 70 zł /półmisek (10 porcji) |
Sałatka jarzynowa | 60 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka śledziowa z jajkiem | 70 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka ziemniaczana | 70 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka po hawajsku z kurczakiem | 70 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka warstwowa z serem, kurczakiem i sosem czosnkowym | 90 zł /miska (10 porcji) |
Sałatka z cieciorką, fetą i oliwkami | 70 zł /miska (10 porcji) |
Sałata z gruszką i serem pleśniowym w dressingu miodowym | 80 zł /miska (10 porcji) |
Sałata z fetą i oliwkami w dressingu ziołowym | 70 zł /miska (10 porcji) |
Potrawy możemy przygotować:
na półmiskach porcelanowych – kaucja za wypożyczenie wynosi 50 zł za jedną sztukę
w pojemnikach jednorazowych. Koszt to: